Opmerkelijke Ajax-onthulling: 'Schreuder was zwaar tegen komst Heitinga'

Opmerkelijke Ajax-onthulling: 'Schreuder was zwaar tegen komst Heitinga'

31 januari - 08:37 Laatste update: 12:00
107

Alfred Schreuder was tegen de komst van John Heitinga bij de hoofdmacht van Ajax. Dat meldt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. Schreuder zou een nieuwe rechterhand krijgen, als hij niet ontslagen was.

Schreuder werd na de 1-1 tegen FC Volendam op straat gezet. Wanneer hij mocht aanblijven, zou hij een nieuwe assistent-trainer krijgen. Heitinga stelde na de wedstrijd tegen Excelsior (1-4) dat hij in Kralingen in principe de rechterhand van Schreuder zou zijn. "Schreuder was zwaar gekant tegen de komst van Heitinga bij het eerste elftal", onthult Driessen bij Voetbalpraat op ESPN.

"Dat zou hij eigenlijk niet accepteren." Ruud Brood was naar verluidt ook in beeld om Schreuder te gaan ondersteunen. "Hij werd benaderd omdat hij bij PSV jarenlang met Cocu had meegelopen, ook in de Champions League. Dat was de achterliggende gedachte", aldus Driessen, die weet dat technisch manager Gerry Hamstra Brood in de rust van het duel met Volendam afbelde, omdat Schreuder ontslagen zou worden.

Peter Bosz
Driessen heeft het vermoeden dat Ajax nog niet bezig is met de opvolging van Schreuder. De Telegraaf heeft maandag contact gehad met Peter Bosz. "Hij zei dat hij nog niet benaderd is. Als je hem zou willen hebben, had je hem wel benaderd. Misschien omdat hij nog nooit wat heeft gewonnen, of misschien zijn er mensen bij Ajax die een slechte ervaring met hem hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie