Transfer bevestigd: Arsenal shopt bij Chelsea en betaalt dertien miljoen

Transfer bevestigd: Arsenal shopt bij Chelsea en betaalt dertien miljoen

31 januari - 21:27 Laatste update: 21:45
10

Jorginho heeft zijn handtekening onder een contract gezet bij Arsenal. De van Chelsea overgekomen middenvelder tekent tot medio 2024 met een optie voor nog een extra jaar.

Dat maakt de club op Deadline Day bekend. Jorginho had bij Chelsea een aflopend contract. Toch betaalt Arsenal naar verluidt dertien miljoen euro voor de Italiaan. Chelsea hoopt de komst van Enzo Fernández nog te bezegelen voor het sluiten van de transfermarkt.

Koploper Arsenal wilde het middenveld in eerste instantie versterken met Moisés Caicedo. Brighton & Hove Albion stak echter een stokje voor de transfer van de Ecuadoriaan, die nog veel meer dan de geboden 80 miljoen euro moest kosten. Mikel Arteta is enthousiast over de kersverse aanwinst. "Jorginho is een slimme middenvelder en iemand die als leider kan fungeren. Hij heeft ongelofelijk veel ervaring."

Jorginho is blij om de oversteek te maken en zegt dat Arteta, de manager van de Premier League-koploper, een grote rol speelde. "Hij probeerde me al eerder te halen. Dat lukte destijds niet vanwege verschillende redenen. Alles ging heel snel. Ik ben heel blij."

Jorginho speelde sinds 2018 voor Chelsea, dat hem voor 57 miljoen euro losweekte bij Napoli. In Londen was hij goed voor 29 goals - vooral penalty's - en 9 assists in 213 wedstrijden. In 2021 werd de 46-international verkozen tot Europees voetballer van het jaar na de Champions League-winst met Chelsea en Europese titel met Italië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie