Van Aanholt treft goede vriend bij PSV: 'Maakte mijn keuze wel makkelijker'

Van Aanholt treft goede vriend bij PSV: 'Maakte mijn keuze wel makkelijker'

03-02-2023 08:37
58

Patrick van Aanholt kan niet wachten om zijn eerste minuten voor PSV te gaan maken. De Nederlander keert na jarenlange buitenlandse ervaring terug in Nederland en komt in Eindhoven een goede vriend van hem tegen.

"Ik heb PSV zeker in de gaten gehouden de afgelopen jaren", vertelt Van Aanholt in een eerste reactie op de website van zijn nieuwe club. Met Xavi Simons heeft de vleugelverdediger alvast een maatje in de Eindhovense selectie, die hij al langere tijd kent. "Ik ken Xavi erg goed en we spreken elkaar regelmatig. Ik heb hem de laatste maanden gevolgd bij de club. Hij doet het goed en dat heeft de keuze voor mij ook makkelijker gemaakt."

Voor Van Aanholt is het niet de eerste keer dat hij het shirt van PSV draagt. De back speelde ook al in de jeugd van de Eindhovenaren. "Ik herinner me nog best wel veel van die tijd bij PSV. Ik ben heel blij om weer terug te zijn. Ik heb met Marcel Brands gesproken en met mijn gezin kunnen overleggen. Daarna is het eigenlijk heel snel gegaan. Ik vind het mooi en kan niet wachten om te beginnen."

Van Aanholt kan net als de andere aanwinst Thorgan Hazard zijn debuut voor PSV maken tegen Feyenoord zondag. Of dat ook in de basiself zal gebeuren lijkt onwaarschijnlijk, aangezien beide spelers weinig wedstrijdritme hebben opgedaan.