Van 't Schip wees plek in de staf van Ajax af: 'Hoofdtrainer had ik wel oren naar'

Van 't Schip wees plek in de staf van Ajax af: 'Hoofdtrainer had ik wel oren naar'

04-02-2023 13:24 Laatste update: 14:02
84

Ajax heeft John van ‘t Schip gepolst om een van de assistenten van John Heitinga bij Ajax te worden. De analist vertelt bij ViaPlay dat hij het aanbod van de Amsterdammers af heeft geslagen, waardoor ze in zee gingen met Dwight Lodeweges.

"Dat klopt inderdaad ja", vertelt Van ‘t Schip als hem wordt gevraagd naar het contact met de Amsterdammers. "Uiteraard had ik er als hoofdcoach wel oren naar. Alleen heb ik gekeken naar wat nu de rol zou zijn en ik voel me gewoon geen assistent. Ik wens John natuurlijk heel veel succes en ik heb wel aangegeven dat Lodeweges wel zo’n type is die echt heel goed is als veldtrainer."

Wedden

Meer odds

Voor Van ‘t Schip was de match tussen Heitinga en Lodeweges ook een stuk beter. "Je moet ook kijken naar combinaties en ik denk dat Lodeweges en Heitinga een hele goede combinatie zouden zijn."

Ook Frank de Boer werkte met Lodeweges en heeft alleen maar lovende woorden over voor de assistent van Heitinga. "Hij is een hele goede veldtrainer en organisatorisch ook heel goed met het plannen. Ik ken de kwaliteiten van Heitinga niet helemaal, maar als ik het zo zie heeft hij het heel goed gedaan. Het betekent ook dat hij heel erg leergierig is."