Ten Hag en United zegevieren met tien man, desastreuze nederlaag Liverpool

04-02-2023 17:58
103

Manchester United heeft, na een rode kaart voor Casemiro, de wedstrijd tegen Crystal Palace ternauwernood over de streep kunnen trekken. Bij Liverpool is de crisis compleet na een nieuwe verliespartij.

Manchester United - Crystal Palace 2-1
Met Wout Weghorst in de basis en Tyrell Malacia op de bank begon United aan een zorgeloze middag op Old Trafford. Al na vijf minuten kende de VAR een penalty toe aan de thuisploeg. Bruno Fernandes bleef rustig vanaf elf meter en zette United op voorsprong. United kwam niet tot hele grote kansen, maar gaf achterin ook bijna niets weg.

Weghorst moest na een uur plaatsmaken voor Alejandro Garnacho. Marcus Rashford verhuisde naar de spitspositie en was daar binnen twee minuten trefzeker. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar niets was minder waar. Casemiro greep zijn tegenstander bij de keel en ontving een directe rode kaart. Zes minuten later maakte Jeffrey Schlupp de aansluitingstreffer.

In de slotfase kreeg Palace de ene na de andere mogelijkheid, de gelijkmaker bleef uit. Door de overwinning nestelt United zich steviger in de top-vier van de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal, dat zaterdag verloor van Everton, bedraagt nog acht punten.

Wolverhampton Wanderers - Liverpool 3-0
Een complete afgang voor de ploeg van Jürgen Klopp. Met Cody Gakpo in de basis wist Liverpool niets klaar te spelen op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. The Reds beleefden een horrorstart bij de nummer vijftien van de competitie. Al na twaalf minuten stond er 2-0 op het scorebord, door een knullig eigen doelpunt van Joël Matip en een goal van Craig Dawson.

Liverpool wist er bijzonder weinig tegenover te zetten. De nederlaag was onvermijdelijk, maar Wolves strooide twintig minuten voor tijd extra zout in de wonden bij Liverpool. Rúben Neves tekende voor het slotakkoord en bracht Molineux in extase.