Tolk Zenden keert mogelijk terug bij PSV: 'Compliment dat je genoemd wordt'

Tolk Zenden keert mogelijk terug bij PSV: 'Compliment dat je genoemd wordt'

05-02-2023 10:47
45

Boudewijn Zenden vertelt dat hij op de shortlist staat om toe te treden tot de raad van commissarissen bij PSV. De 54-voudig Oranje-international stopte afgelopen zomer in de technische staf van de Eindhovense club.

Zenden was sinds 2016 als individuele trainer en assistent-trainer onderdeel van de technische staf. In de staf van Ruud van Nistelrooij was geen plek voor een individuele trainer. "Ik koester geen wrok", zegt Zenden bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. De voormalig linksbuiten kon aanblijven in een functie bij Jong PSV. "Ik voelde niet de motivatie om bij Jong hetzelfde te doen als wat ik zeven jaar bij PSV 1 heb gedaan. Maar de deur blijft open, vandaar dat ik ook zeg: het contact is gewoon oké."

Onlangs was Zenden nog actief betrokken bij de transfer van Thorgan Hazard. Hij fungeerde als Franse tolk tussen algemeen directeur Marcel Brands en de vader van Hazard, die agent is van zijn zoon. Mogelijk keert Zenden op termijn officieel terug in dienst bij PSV. "Ik begrijp dat ik op een shortlist sta om iets te doen binnen de rvc. De termijn van Hans (van Breukelen, red.) zit er bijna op en hij wil iets anders gaan doen."

"Maar ik kan er duidelijk over zijn: er is nog niet over gesproken. Het feit dat je genoemd wordt is wel zeker al een compliment."