'Ajax komt uit bij Liverpool-directeur in zoektocht naar opvolger Overmars'

'Ajax komt uit bij Liverpool-directeur in zoektocht naar opvolger Overmars'

7 februari - 22:25 Laatste update: 22:28
158

Ajax is uitgekomen bij Julian Ward in de zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars als directeur voetbalzaken. Dat meldt De Telegraaf. De 41-jarige Brit maakte onlangs bekend dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij Liverpool.

Volgens de krant geeft Ajax nu 'vol gas' in de zoektocht naar een nieuwe beleidsbepaler. Algemeen directeur Edwin van der Sar gaf maandagavond bij Rondo al toe dat de Amsterdammers met buitenlandse kandidaten hadden gesproken. Uit die hoek komt nu ook de naam van Ward, die een 'belangrijke kandidaat' is. Hij is sinds dit seizoen de sportief directeur bij Liverpool, maar was eerder al de rechterhand van de inmiddels ook vertrokken Michael Edwards.

Ward werkte bovendien als scout voor The Reds, net als eerder voor Manchester City. In totaal is Ward al tien jaar actief voor Liverpool, waar hij de nodige grote spelers binnenhaalde. Naast Engeland staat hij bovendien bekend als kenner van de Braziliaanse en Portugese markt. Bij Liverpool was de schok groot, toen Ward in november aankondigde dat hij 'iets anders' wilde gaan doen na dit seizoen. Zijn vertrek per 1 juli staat inmiddels vast.

Mogelijk vindt Ward zijn nieuwe uitdaging bij Ajax. Volgens De Telegraaf heeft hij een streepje voor op Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, die door Van der Sar ook als kandidaten werden genoemd. Het duo neemt sinds het vertrek van Overmars de honneurs waar, maar kende een zeer ongelukkige zomerse transferperiode.

De krant weet dat Ajax ook een nieuwe poging waagde voor Alex Kroes, maar voor de tweede keer bot ving. De oprichter van managementbureau SEG en voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers is bij AZ directeur International Football Strategy en die functie wil hij niet opgeven. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie