Onverwacht nieuws uit Enschede: Jans en Streuer vertrekken bij FC Twente

Onverwacht nieuws uit Enschede: Jans en Streuer vertrekken bij FC Twente

12 februari - 18:57 Laatste update: 19:05
279

Trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. Dat maken de Tukkers na de 3-0 overwinning op FC Volendam via de officiële kanalen bekend.

Zowel Jans als Streuer is sinds 2020 werkzaam bij Twente en kiest ervoor zijn aflopende contract niet te verlengen. Streuer heeft aangeboden de nieuwe technisch directeur te willen ondersteunen met zijn kennis en ervaring. Op de clubsite melden de Tukkers hier graag gebruik van te maken. Twente had graag gezien dat Streuer ook in het seizoen 2023/2024 td zou zijn. "Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente en ik werk met heel veel plezier met de mensen binnen de club."

"Toch denk ik dat het goed is voor de toekomst van de club om nu met een nieuwe technisch verantwoordelijke in zee te gaan. Ik ben graag bereid hem te ondersteunen", reageert Streuer. Jans laat zich eveneens uit over zijn aanstaande vertrek. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Twente. Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen. De directe plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen, was misschien wel een klein wonder. Toch zegt mijn gevoel dat het straks na drie seizoenen goed is geweest."

"Uiteraard zal ik mij de komende maanden met alle ziel en zaligheid blijven inzetten voor FC Twente", vervolgt hij. "Ik ben ervan overtuigd dat we met staf en spelers het seizoen goed zullen vervolgen. Er is nog veel te winnen, daar gaan we voor."

Twente hoopt op korte termijn de nieuwe technisch directeur aan te stellen. "We danken Jan en Ron alvast voor hun geweldige rol die zij hebben gehad bij het terugbrengen van de club waar ze zich nu bevindt", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. "We betreuren het besluit dat ze nu hebben genomen, maar dat dienen we te respecteren. Uiteraard gaan we op een later moment op gepaste wijze afscheid van hen nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie