Slegers dankbaar op emotionele avond: 'Wonderlijk dat zoiets bestaat'

Slegers dankbaar op emotionele avond: 'Wonderlijk dat zoiets bestaat'

13-02-2023 23:52
14

Thijs Slegers vindt het bijzonder dat de voetbalwereld de handen ineen slaat om hem een hart onder de riem te steken. De perschef van PSV kreeg onlangs te horen ongeneeslijk ziek te zijn.

PSV en ESPN organiseerden maandagavond de drie uur durende liveshow Bloedverwanten voor Thijs. Duizenden potentiële donoren hebben zich intussen aangemeld en tijdens de show stond er bij het Philips Stadion voor geïnteresseerden een mobiele afname-unit. Onder meer bij Feyenoord - PSV in De Kuip en bij PSV - FC Groningen in Eindhoven werd er recent steun betuigd aan Slegers. "Het is heel bijzonder", zegt hij.

"Het is natuurlijk heel wonderlijk dat er zoiets bestaat. In de voetbalwereld staan we vaak met de neuzen tegen elkaar. Soms letterlijk. De rivaliteit viert hoogtij. Op het moment dat het bij iemand in die bedrijfstak tegen zit, dan kruipen we vaak bij elkaar. Dat is daar een heel mooi voorbeeld van. Het was heel emotioneel, maar ook prachtig."

Cody Gakpo, die bij PSV nauw met Slegers samenwerkte, spreekt ook mooie woorden. "Ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen en dat we heel mooie momenten hebben gedeeld. Ik heb veel van jou mogen leren, en dat doe ik nog steeds. Ik denk dat je misschien niet eens weet hoeveel impact je hebt gehad op veel spelers." Onder meer Denzel Dumfries en Zlatan Ibrahimovic lieten ook een emotionele boodschap achter voor Slegers.

Als stamceldonor kan je je aanmelden bij Matchis, waar onder meer Gakpo ambassadeur voor is. Als bloeddonor kan je je aanmelden bij Sanquin. Wij van VoetbalPrimeur omarmen het initiatief van Thijs van harte en stellen ons platform daarom beschikbaar om te werven voor bloed- en stamceldonoren. Meld je hier aan als stamceldonor en hier als bloeddonor.

Op social media wordt er vol lof gesproken over de liveshow van ESPN en PSV.