Streuer wil geen lange samenwerking met ESPN-analist Bruggink: 'Vind ik moeilijk'

Streuer wil geen lange samenwerking met ESPN-analist Bruggink: 'Vind ik moeilijk'

14-02-2023 08:01
35

Arnold Bruggink is blij dat Jan Streuer hem wil ondersteunen, als hij begint als technisch directeur bij FC Twente. Streuer gaat namelijk vertrekken uit Enschede en de ESPN-analist moet hem uiteindelijk op gaan volgen.

Het is de bedoeling dat Bruggink de nieuwe td van Twente wordt vanaf volgend seizoen. Bij de nummer vijf van de Eredivisie werd gefilosofeerd over een langere samenwerking tussen de oud-speler van Twente en Streuer, maar laatstgenoemde wil dat beperkt houden tot een kortere periode. "Ik vind het moeilijk om een jaar lang met twee technisch directeuren te gaan werken. Dat wil ik maximaal een half jaar doen", zegt Streuer tegen De Telegraaf.

Bruggink is desondanks blij met de hulp die Streuer hem wil bieden. "Ik geloof in samenwerking en wil iemand als Jan met al zijn kennis en ervaring er heel graag bij houden. Ik heb een goed contact met Jan en we hebben het hier ook maandag over gehad. Het is heel positief dat Jan de intentie heeft uitgesproken om tot 1 september te willen blijven en wat mij betreft zou de samenwerking zeker langer mogen duren, maar dat is iets dat we wellicht later nog eens kunnen bekijken."

De aanstelling van Bruggink is nog niet zeker, aangezien Twente ook nog bezig is met een nieuwe algemeen directeur. Toch heeft de tweevoudig Oranje-international zin in zijn mogelijk nieuwe job. "Ik realiseer me dat er zeker iets gaat veranderen ten opzichte van wat ik nu doe, maar daar heb ik de energie voor en kijk ik naar uit."