Sneijder breekt lans voor De Ligt: 'Heeft mij verrast, had ik niet verwacht'

Sneijder breekt lans voor De Ligt: 'Heeft mij verrast, had ik niet verwacht'

14 februari - 20:55
41

Wesley Sneijder heeft een lans gebroken voor Matthijs de Ligt. De oud-international had niet verwacht dat hij zich bij Bayern München zo goed zou ontwikkelen.

De Ligt is dit seizoen onbetwiste bassispeler bij Bayern, dat afgelopen zomer omstreeks tachtig miljoen euro voor hem neertelde. "Hij heeft zich aardig ontwikkeld en mij positief verrast. Ik dacht dat hij moeite had met wenden en keren, maar het ziet er vrij soepel uit", vertelt Sneijder bij RTL7.

"Ik had het niet verwacht, maar hij laat het zien. Het is belangrijk om een speler te hebben die altijd doordekt. Dit vinden spitsen niet fijn, iemand die continu in je rug zit", aldus Sneijder. "Het is des te knapper dat hij zich na een niet al te best WK zo revancheert bij de club. Hij is écht belangrijk en dat wijzen de statistieken uit."

"Bij Ajax vond iedereen hem op alle vlakken goed, bij Juventus lag zijn kracht minder", vult Theo Janssen aan. "Hij speelt nu bij een ploeg die het van het voetballen moet hebben, dan komen zijn kwaliteiten boven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s