Jahanbakhsh over prestaties Feyenoord en Engeland

Jahanbakhsh diep onder de indruk van 'nieuw' Feyenoord: 'Stonden er vanaf dag 1'

15 februari 2023 om 11:35

Alireza Jahanbakhsh denkt dat Feyenoord met de huidige selectie kampioen kan worden. De buitenspeler zag in de zomer veel sterkhouders vertrekken en nieuwe gezichten binnenstromen, die hem dit seizoen positief hebben verrast. 

De selectie van Feyenoord, die in de zomer meerdere sterkhouders verloor, bestond aan het begin van dit seizoen uit veel nieuwe gezichten. Mede daarom zijn de huidige prestaties zo knap, zo concludeert Jahanbakhsh. "Normaal gesproken heb je met zo veel nieuwelingen toch minstens een halfjaar nodig voordat er een elftal staat waarin enige lijn valt te ontdekken? Maar wij… Wij stonden er gewoon vanaf dag 1!", aldus Jahanbakhsh tegenover Voetbal International.

Terugblikkend op afgelopen zomer vertelt Jahanbakhsh over de verkochte spelers van de Rotterdammers. "Je vervangt als club vijftien spelers, van wie er acht min of meer vast in de basis stonden. Is het dan normaal wat er nu gebeurt?"

Ook de Iraniër had de mogelijkheid om Feyenoord te verlaten. "Er waren meer clubs. Mijn agent had ze allemaal op een rij gezet, alleen wilde ik zelf niet. In een gesprek met de trainer (Arne Sot, red.) zei ik dat ik helemaal niet weg wilde en vertelde hij dat dit omgekeerd hetzelfde was."