Nagelsmann na afloop woest op scheidsrechter

Nagelsmann verontschuldigt zich na woede-uitbarsting: 'Ik ben te ver gegaan'

19 februari om 07:59

Julian Nagelsmann heeft na de nederlaag van Bayern München op bezoek bij Borussia Mönchengladbach zijn excuses aangeboden. De oefenmeester was woest op scheidsrechter Tobias Welz, die verdediger Dayot Upamecano al na acht minuten spelen van het veld stuurde.

Upamecano kreeg rood vanwege het onderuit halen van Allasane Plea, die was doorgebroken. Nagelsmann was het totaal niet eens met de beslissing en zocht Welz na het laatste fluitsignaal op. "Dit moet een grap zijn, houd je me voor de gek?", zo tierde de trainer volgens Sky Sport. De 35-jarige Duitser noemde de arbitrage daarnaast ook nog een 'slap zootje'.

"Het was voor mij echt geen rode kaart, en niemand kan mij vertellen dat het wel zo was. Ik had graag van de arbitrage gehoord dat ze het een moeilijke beslissing vonden, maar ze zeiden helemaal niets", aldus Nagelsmann na afloop op de persconferentie.

Even later kwam hij via de clukanalen van Der Rekordmeister terug op zijn woorden. "Emoties horen bij sport en ik luchtte na het duel mijn hart over die rode kaart. Maar ik wil me bij scheidsrechter Welz en zijn collega’s verontschuldigen voor mijn taalgebruik. Daarin ben ik te ver gegaan", besluit Nagelsmann. Bayern kan zondag de koppositie kwijtraken aan Union Berlin, dat om 15.30 uur speelt tegen Schalke 04.