Lof voor 'koopje' Hancko: 'Geschikt voor alles onder top-vier Engeland'

Feyenoord-verdedigers maken indruk: 'Zes miljoen is een appel en een ei'

19 februari 2023 om 11:55

Feyenoord-verdedigers Lutsharel Geertruida en David Hancko speelden zaterdag vakkundig de voorhoede van AZ uit de wedstrijd. Hans Kraay junior kan haast niet geloven dat de Rotterdammers de 24-jarige Slowaak voor ruim zes miljoen euro wisten te kopen. 

"Ik zou heel graag willen weten, en ze mogen me ook bellen, wie die Hancko heeft gehaald voor een appel en een ei", zegt de verslaggever tijdens Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Zes miljoen euro voor hem is een appel en een ei. Deze jongen is toch geschikt voor alles beneden de top-drie of top-vier in Engeland? Ik heb gisteren ook zitten kijken en ik zei tegen mijn vrouw dat er twee heel erg goed waren in een slechte wedstrijd: Geertruida en Hancko."

Marciano Vink vraagt zich hardop af of Feyenoord Gernot Trauner op dit moment wel nodig heeft. De Oostenrijkse mandekker is op de weg terug van een knieblessure. "Wie het kind van de rekening wordt na de terugkeer van Trauner? Dat zal doorgaans Pedersen wel zijn, want dan gaat Geertruida naar de rechterkant", reageert Kraay. "Maar misschien zal Trauner op zijn beurt moeten wachten, want ze doen het nu fantastisch."

Vink zou er ook nog even goed over nadenken als hij Arne Slot was. "Pedersen geeft heel veel dynamiek. Als je ziet hoeveel meters hij maakt. Hij is ook heel snel."