Wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Twente stilgelegd

Scheidsrechter legt Go Ahead - FC Twente stil: 'Het moet wel veilig zijn'

19 februari 2023 om 15:12

De wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Twente ligt op dit moment stil. De scheidsrechter heeft het duel gestaakt wegens wangedrag van de supporters van Twente, die zich niet in konden houden. Er werd zowel vuurwerk als stoeltjes op het veld gegooid.

Dat gebeurde bij een 2-0 voorsprong voor Go Ahead, waarna scheidsrechter Ingmar Oostrom de spelers naar de kant geroepen heeft. Kort daarna ging het weer mis en werd de wedstrijd gestaakt. "Het spel ligt stil. Er werd vuurwerk gegooid en er gebeurde meer, het werd maar niet rustig", vertelt Oostrom bij ESPN.

"We moeten orde op zaken stellen en hopelijk kunnen we dan zo voetballen. Dit zijn ook gewoon afspraken, nadat we één keer waarschuwen. Toen de stoeltjes het veld opkwamen, koos ik voor de veiligheid van de spelers en staf en gaan we naar binnen."

Het is nu aan onder meer de gemeente en de politie hoe nu verder. "Het ligt vooral bij de mensen daar. Ja, dit heb ik wel eens vaker gehad, helaas. Het is zo onnodig en zonde. De sfeer is fantastisch, maar het moet wel veilig zijn."