Rutten baalt van puntenverlies PSV tegen FC Utrecht

Stand-in Van Nistelrooij spreekt klare taal: 'Anders kan je meteen bus instappen'

19 februari 2023 om 17:27
Laatste update: 19 februari 2023 om 19:28

Fred Rutten sluit zich aan bij Luuk de Jong: PSV speelt te onvolwassen. De Eindhovenaren leden zondagmiddag opnieuw puntenverlies. In de Galgenwaard werd het 2-2 tegen FC Utrecht.

Rutten, die Ruud van Nistelrooij wegens ziekte verving op de bank, is van mening dat PSV de zege over de streep had moeten trekken. De Eindhovenaren lieten Utrecht na een voorsprong gelijk maken. "Totaal onnodig", concludeert Rutten bij ESPN. De Jong stelt in gesprek met hetzelfde medium dat PSV niet volwassen genoeg is en krijgt bijval van Rutten. "Je komt op voorsprong, dan gaat het om overleven. Als je ziet dat zij meteen na de aftrap al een kans krijgen, dat soort momenten moeten eruit. Dat mag niet menselijk zijn. Dat is een stukje volwassenheid dat je in de ploeg moet hebben."

"Het maakt niet uit hoe je wint, het gaat om de drie punten", aldus een gefrustreerde Rutten. In de slotfase was PSV via Guus Til en Ismael Saibari alsnog dicht bij de zege. "Natuurlijk hebben we de winnende treffer op de slof en hebben we die mogelijkheden, maar dan gaat hij er niet in en dat is een teleurstelling. Bij een club als PSV moet je altijd winnen."

Het gat met koploper Feyenoord bedraagt zes punten. Rutten geeft de titelstrijd nog niet op. "Anders kan je beter meteen de bus instappen."