Elia is gestopt met voetballen

Elia hakt knoop door en komt met nieuws: 'Het moment waarop Nederland het weet'

19 februari 2023 om 17:42

Eljero Elia is officieel gestopt als profvoetballer. De 36-jarige aanvaller maakt het nieuws zondag bij ESPN bekend. Elia zat sinds de zomer van 2022, na zijn vertrek bij ADO Den Haag, al zonder club.

"Nee, ik voetbal helemaal niet meer. Ik ben aan het padellen", zegt Elia bij ESPN. "Ik ben met voetbalpensioen." De voormalig Oranje-international stelt nog geen tijd te hebben gehad zijn afscheid aan te kondigen. "Dit is het moment dat heel Nederland weet dat ik gestopt ben met voetballen. Hoe het voelt? In mijn hoofd was ik al lang klaar. Ik vond het de laatste jaren niet meer leuk."

Bij Istanbul Başakşehir en FC Utrecht begon Elia de liefde voor het voetbal te verliezen. "Bij Utrecht heb ik alleen maar niet leuke momenten meegemaakt. Dochter ziek, begin van de coronacrisis, geen zin meer om naar voetbal te gaan, afstanden te rijden..." Voor het eerst in zijn carrière ging Elia ver van het trainingscomplex wonen. "En de trainer werd ontslagen. De nieuwe trainer ging me behandelen als een klein kind", lijkt hij te doelen op René Hake. "Ik wil niet natrappen, maar zo voelde het voor mij."

Elia debuteerde in 2005 bij ADO Den Haag. Daarna was hij actief bij FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Başakşehir, Utrecht en opnieuw ADO. Hij kwam dertig keer uit voor het Nederlands elftal. Daarin scoorde hij twee keer.