Tiental van Excelsior wordt in eigen huis afgedroogd door NEC

19 februari 2023 om 21:49

NEC heeft zondagavond een belangrijke stap richting de subtop van de Eredivisie gezet. Het beleefde in Rotterdam-Kralingen een probleemloze avond en won met 0-3 van Excelsior.

De eerste dreigende momenten waren voor Excelsior, dat via Reda Kharchouch verzuimde om snel op voorsprong te komen, daarna was het NEC dat de tanden liet zien. Vlak voor rust kwam de ploeg van Rogier Meijer op voorsprong: Magnus Mattsson scoorde met het hoofd.

Het werd er voor Excelsior niet makkelijker op toen aanvoerder Redouan El Yaakoubi kort na rust met rood van het veld moest, nadat hij van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart had gekregen. Een grote kans op 1-1 was er daarna voor Lazaros Lamprou en in de slotfase voor Siebe Horemans, maar de goal was wederom voor NEC.

Terwijl Excelsior er nog een slotoffensief uit probeerde te pompen, viel de 0-3 van Anthony Musaba, die de wedstrijd besliste. NEC klimt naar plaats tien op de ranglijst. Excelsior blijft vijftiende staan, maar heeft wel drie punten meer dan nummer zestien FC Emmen.