Van 't Schip ziet dat Gakpo begint te wennen in Liverpool

Lovende woorden voor loskomende Gakpo: 'Daar heeft hij een neusje voor'

19 februari 2023 om 23:30
Laatste update: 20 februari 2023 om 06:25

John van ’t Schip is positief over de ontwikkeling van Cody Gakpo bij Liverpool. De winteraankoop begint nu echt los te komen, vindt de analist van Viaplay. De lof kwam na het sterke optreden van de Gakpo in de 0-2 zege op Newcastle United.

Bij Viaplay waren er complimenten voor de goal die Gakpo wist te maken tegen Newcastle. "Dat is de kracht van Gakpo. Dat hij, net als op het WK, in de loop achter de verdediging kan komen. Daar heeft hij een neusje voor. Om zo op het juiste moment te zien waar hij moet komen", aldus Van ’t Schip over de goede positionering van de speler bij Liverpool.

De Nederlander lijkt de laatste twee wedstrijden los te zijn gekomen in de Premier League waardoor er veel druk van zijn schouders is gevallen. "We zeiden het al na de eerste wedstrijd. The Monkey is off his back", vertelt de analist.

Gakpo kende een stroeve start bij Liverpool en kreeg regelmatig kritiek in de Engelse media. De afgelopen periode scoorde hij tegen Everton en Newcastle United. Aanstaande dinsdag krijgt Gakpo de kans in de Champions League tegen Real Madrid.