Heitinga rekent op Bergwijn: 'Het komt vanzelf weer naar hem toe'

Heitinga rekent op Bergwijn: "Dan gaat het vanzelf wel komen"

20 februari om 11:12

John Heitinga rekent erop dat Steven Bergwijn snel zijn oude vorm weer hervindt. De aanvaller van Ajax scoorde voor het laatst in het duel met FC Emmen, sindsdien is het stil.

Na de wedstrijd tegen Sparta, waarin Bergwijn een gretige indruk maakte, gaf Heitinga aan vertrouwen in Bergwijn te hebben. "We zoeken naar de ideale veldbezetting. Daarbij kijk ik ook naar de koppeltjes. De backs en de buitenspelers moeten elkaar in hun kracht zetten. Bergwijn is snel en heeft een goede individuele actie. Hij is ook sterk als hij van buiten naar binnen beweegt. Als Owen Wijndal dan achter hem staat en er overheen klapt, dan creëer je continu gevaar", zo wordt Heitinga geciteerd door Ajax Life.

Heitinga ziet dat Bergwijn steeds dichterbij komt. "Dat is goed, maar gelijktijdig kijk ik ook naar de bijdrage die hij levert zonder bal. Dat was nu ook goed. De aftrap is net geweest en we hebben balverlies. Bergwijn trekt een sprint van wel zeventig tot tachtig meter. Mede door die actie wordt het een doeltrap voor ons in plaats van doelgevaar door Sparta. Dat wil ik zien."

"Weg met die rouwmomenten en terug als het moet. Dan gaat het vanzelf wel komen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook geldt voor Bergwijn. Als hij gewoon doet wat hij moet doen, dan komt het vanzelf weer naar hem toe."