FC Utrecht sluit 'onwijs goede voetballer' Labyad in de armen

FC Utrecht sluit 'onwijs goede voetballer' Labyad in de armen: 'Welkom thuis'

20 februari om 13:15
Laatste update: 20 februari om 13:17

Zakaria Labyad is weer speler van FC Utrecht, zo maken de Domstedelingen maandag bekend. De 29-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend in De Galgenwaard, met een optie voor nog een jaar.

Labyad zat zonder club sinds zijn contract bij Ajax vorige zomer afliep. Hij trainde sinds begin dit jaar al mee bij FC Utrecht, waar hij ook de laatste stappen in zijn herstel zette na een knieblessure. VoetbalPrimeur wist vorige week al te melden dat hij zijn jawoord aan de club had gegeven.

"Dat Zakaria een onwijs goede voetballer is, staat buiten kijf en weten wij bij FC Utrecht als geen ander", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "De afgelopen periode hebben we die kwaliteiten ook steeds meer terug zien komen bij Zakaria en zijn we het gesprek over de toekomst aangegaan. Zakaria wilde graag terug, wij wilden hem graag toevoegen aan onze selectie, dus daar waren we snel over uit. We zijn erg blij dat we Zakaria weer FC Utrecht-speler mogen noemen."

Labyad speelde eerder tussen januari 2017 en medio 2018 al voor Utrecht uit. Met twintig doelpunten en zestien assists in 58 optredens voor de Domstedelingen verdiende hij een transfer naar Ajax. Eerder kwam hij onder meer uit voor PSV, Sporting Portugal en Vitesse.