Mokhtar keert terug op Nederlandse velden bij FC Eindhoven

Update: wereldreiziger Mokhtar keert terug in Nederland en dwingt contract af

9 maart om 12:06

Youness Mokhtar maakt zijn rentree op de Nederlandse velden. FC Eindhoven laat de 31-jarige vleugelspeler meetrainen. Een hernieuwde samenwerking wordt afgetast en intussen kan Mokhtar zijn conditie op peil houden.

Mokhtar werd in het seizoen 2011/2012, destijds als speler van PSV, al eens uitgeleend aan Eindhoven. Bijna elf jaar later gaan beide partijen mogelijk weer met elkaar in zee. De buitenspeler zit vanaf januari zonder club, nadat het Indonesische Bhayangkara FC hem liet gaan. Nu testen Eindhoven en Mokhtar of ze een goede match zijn.

De aanvaller was tot 2015 in Nederland ook actief voor PEC Zwolle en FC Twente. Daarna liet hij Nederland achter zich en diende hij diverse clubs in het buitenland. Mokhtar heeft een wereldreis langs Saudi-Arabië, Turkije, Noorwegen, Verenigde Staten, Marokko en Indonesië. Tussendoor speelde hij nog een aantal maanden bij ADO Den Haag. 

Update: FC Eindhoven en Youness Mokhtar gaan een samenwerking tot het einde van het seizoen met elkaar aan. De aanvaller kan vrijdag al in actie komen, als Eindhoven het opneemt tegen Jong Ajax. "Youness heeft de afgelopen weken laten zien van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Met zijn ervaring en gedrevenheid voegt hij naast zijn voetballende kwaliteiten iets toe aan onze jonge spelersgroep", zegt technisch manager Marc Scheepers op de clubsite.