Sneijder vindt Clasie uitblinker tegen Feyenoord en ziet Kuipvrees

Sneijder constateert Kuipvrees: 'Die was echt onder de indruk van het stadion'

20 februari om 21:03

Voor Wesley Sneijder was Jordy Clasie de uitblinker aan AZ-zijde in de topper tegen Feyenoord. De Oranje-recordinternational vond de rest van de Alkmaarse formatie ondermaats en vermoedt dat er sprake was van Kuipvrees.

"Clasie was voor mij niet alleen in deze wedstrijd, maar al maanden, de regisseur op het middenveld bij AZ", zegt Sneijder bij Veronica Offside. "Hij laat AZ beter voetballen. Al zijn balcontacten waren goed, hij denkt altijd vooruit." Feyenoord zegevierde met 2-1 en in diverse media werd gesproken van een matige topper. Sneijder kan zich daar niet in vinden. "Feyenoord heeft AZ gedwongen om terug te spelen."

"Ze werden uit hun spel gehaald door Feyenoord", stelt Sneijder, die erkent dat de wedstrijd in voetballend opzicht slecht was, maar dat Clasie zich aan die malaise onttrok. "Mooi dat Clasie niet onder de indruk was van het stadion. Die is dat gewend", verwijst Sneijder naar het Feyenoord-verleden van de 31-jarige middenvelder. "Hij voelde zich vrij. Karlsson met name, althans, dat is mijn gevoel, was echt onder de indruk van het stadion."