Boateng heeft lovende woorden voor Kudus

Lof voor 'waanzinnig talent' bij Ajax: 'Kan echt een wereldspeler worden'

20 februari om 23:50
Laatste update: 20 februari om 23:54

George Boateng denkt dat Mohammed Kudus kan uitgroeien tot een wereldspeler. De Nederlander met Ghanese roots, die in de Eredivisie voor Feyenoord speelde, komt superlatieven tekort voor de Ajax-spelmaker.

Sinds John Heitinga aan het roer staat bij Ajax, leeft Kudus helemaal op. De laatste zes wedstrijden was hij goed voor vier goals en een assist. "Mo was in Qatar onze beste speler. Dat hij daarvoor niet alles speelde bij Ajax, wekte een beetje frustratie bij hem. Je ziet nu wat het vertrouwen van John Heitinga met hem doet. Hij betaalt het volledig uit", laat Boateng optekenen door het Algemeen Dagblad.

"In zijn techniek, dribbel en kracht komt Mo helemaal niets tekort", stelt Boateng wanneer hem gevraagd wordt wat Kudus zo speciaal maakt. Tegelijk ziet hij nog voldoende rek bij zijn landgenoot. "Als hij in zijn versnellingen en solo's het overzicht houdt en met een voorzet, steekpass of teruggetrokken bal teamgenoten vaker laat scoren, kan Mo de komende 18 tot 24 maanden echt een wereldspeler worden."

Een droomtransfer voor Kudus aanstaande zomer hangt volgens Boateng af van of een club bereid is het door Ajax gevraagde bedrag op tafel te leggen. "Maar waar ik van overtuigd ben, is dat Mo in de Premier League en ook in andere topcompetities mee kan, want hij is echt een waanzinnig talent."