Valencia verliest opnieuw

Kluivert verliest weer met Valencia en zakt af naar voorlaatste plaats in La Liga

21 februari om 06:47
Laatste update: 21 februari om 10:33

Valencia is maandagavond tegen de vijfde nederlaag op rij in La Liga aangelopen. De club van aanvaller Justin Kluivert verloor op bezoek bij concurrent Getafe en zakte daardoor af naar de voorlaatste plaats op ranglijst.

Valencia is bezig aan een werkelijk belabberd seizoen. Na een reeks teleurstellende resultaten werd trainer Gennaro Gattuso ontslagen, waarna clubicoon Rubén Baraja het stokje overnam. Maandag kreeg hij tijdens zijn vuurdoop meteen een flinke klap te verwerken.

Met Kluivert in de basiself speelde Valencia een vrij gelijk opgaande wedstrijd tegen Getafe, dat ook verwikkeld is in een strijd om lijfsbehoud. Lang leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, tot het aanbreken van de 82e minuut. Borja Mayoral gleed binnen uit een hoekschop. 

Valencia dacht snel weer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Francisco Pérez werd afgekeurd wegens buitenspel. Kluivert zag daarmee ook een streep gaan door zijn assist. 

Na de twaalfde nederlaag van dit seizoen zakt Los Che af naar de negentiende plaats in La Liga. Elche is de nummer laatst. Zowel Cádiz, Almería als Getafe heeft nu meer punten dan Valencia. Volgende week wacht het thuisduel met nummer drie Real Sociedad, waarna op 5 maart een bezoek wordt gebracht aan koploper FC Barcelona.