Kraay lovend over zelfkritische Tadic

Kraay looft 'Ajax-boegbeeld': 'In een jungle van mensen met lange tenen'

21 februari om 10:11
Laatste update: 21 februari om 10:25

Hans Kraay junior geniet weer van Dusan Tadic bij Ajax. De ESPN-verslaggever waardeert de zelfkritiek van de Servische aanvoerder bij de Amsterdammers.

Onder John Heitinga speelt Tadic als centrumspits en leeft hij op, na een mindere periode onder Alfred Schreuder. "Heitinga heeft hem voorlopig gereanimeerd", concludeert Kraay bij Voetbalpraat. "Hij maakte tegen Sparta Rotterdam (4-0) zijn honderdste goal en heeft ongelooflijke cijfers. Dat is hartstikke leuk, maar na afloop vroeg ik: heeft het je pijn gedaan dat er zoveel kritiek op je is geweest?"

"Nee, zei hij", vervolgt Kraay. "Ik wil toch aanvoerder zijn, ik wil het boegbeeld zijn", vertelt de voormalig trainer wat Tadic antwoordde. Kraay vindt het mooi dat de aanvaller de rest van de Ajax-selectie wil beschermen. "In deze jungle van mensen met lange tenen is de zelfkritische Tadic heel mooi."

Tadic nam de eerste en derde Ajax-treffer tegen Sparta voor zijn rekening en tekende daarmee voor zijn honderdste Ajax-goal in 225 duels. Luis Suárez was de laatste speler die de mijlpaal van honderd treffers bereikte. Dat was in juli 2010.