Laporta beschuldigt La Liga van hetze: 'Hij heeft masker afgezet, fobie tegen ons'

Laporta fileert La Liga-baas: 'Een masker afgezet, dat plezier gun ik hem niet'

21 februari om 15:41

Joan Laporta, president van FC Barcelona, slaat terug naar La Liga-voorzitter Javier Tebas. Laatstgenoemde vindt dat Laporta bij het uitblijven van een aanvaardbare verklaring omtrent de frauduleuze betalingen van de club moet aftreden als preses.

Barcelona staat onder hoogspanning. Het Openbaar Ministerie in Spanje onderzoekt vermeende frauduleuze betalingen van de Catalanen aan een bedrijf van de voormalige vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van het land, José Maria Enriquez Negreira. Tebas en een aantal La Liga-clubs eisen opheldering van Laporta. "Ik zal Tebas niet het plezier gunnen om op te stappen als president van Barcelona", bijt de president van zich op af een ingelast persmoment.

"Wie zal proberen om de geschiedenis en het imago van Barcelona te besmeuren, mag een krachtig antwoord verwachten. Wat we hebben bereikt, heeft ons een hoop werk, moeite en spectaculair voetbal gekost. Als president zal ik daarom zulke pogingen om onze glorieuze geschiedenis aan te tasten niet toestaan." Laporta denkt dat Tebas een hetze tegen Barcelona voert. "Hij zit achter een campagne tegen Barça en tegen mij. Tebas heeft een masker afgezet, hij heeft een fobie tegen ons."

Laporta wijst naar een conflict uit 2005, toen Tebas naar de rechter stapte omdat het contract van Lionel Messi niet rechtsgeldig zou zijn. De president vertelt dat er intern een onderzoek loopt naar de dubieuze betalingen. "We zullen binnenkort een persconferentie geven waarin we uitleggen welke informatie we op dit moment hebben."