Wijndal: 'Met Bergwijn de beste linkerkant van Nederland'

Vertrouwen terug bij Ajax: 'Samen met Bergwijn beste linkerkant van Nederland'

21 februari om 17:55
Laatste update: 21 februari om 18:10

Owen Wijndal zit steeds beter in zijn vel bij Ajax. De 23-jarige linksback is onder trainer John Heitinga een vaste waarde en mede door de goede resultaten van de laatste weken neemt het vertrouwen duidelijk toe.

"Ik denk sowieso dat winnen heel belangrijk is voor het vertrouwen. Hoe vaker je wint, hoe meer vertrouwen je daaruit haalt. Dat is het allerbelangrijkste", stelt Wijndal in gesprek met ESPN. "Iedereen weet: als je hier bent, ben je de beste van Nederland. Voetballen kunnen we allemaal. Alleen dat vertrouwen is gewoon heel belangrijk."

Wijndal merkt wat dat betreft een flink verschil met zijn vorige club AZ, dat hem afgelopen zomer voor tien miljoen euro aan Ajax verkocht. "Als je hebt gewonnen met 3-0, had het 6-0 moeten zijn. Het moet altijd meer en beter. Dat is denk ik het grootste verschil met vroeger. Maar dat is ook wel weer mooi en goed om mee te maken. Iedereen verwacht heel veel van je, dat is eigenlijk wel een goed teken."

Nu hij weer basisspeler is in Amsterdam, vormt Wijndal een koppel met Steven Bergwijn aan de linkerflank. Hij is enthousiast over de wisselwerking. "Natuurlijk moeten er nog heel veel dingen beter, maar ik denk dat we elkaar goed aanvoelen. Samen zijn we zeker de beste linkerkant van Nederland. Ik denk dat als we echt gas geven, dan hebben we een goed linkerkantje in Europa", besluit hij met een grijns.