'Unnerstall pakt echt punten, Benítez misschien enkele keer bij PSV'

Lek in PSV-defensie nog niet gedicht: 'Unnerstall was betere goalie dan Benítez'

22 februari 2023 om 07:44

PSV haalde vorige zomer onder meer een nieuwe doelman, maar de defensie blijkt ook dit seizoen regelmatig gatenkaas. Stan Valckx vertelt in het Eindhovens Dagblad dat hij specialisten mist in de Eindhovense defensie.

PSV heeft in deze fase bijna exact hetzelfde aantal tegendoelpunten als een jaar geleden. Dat terwijl Joël Drommel plaats moest maken voor Walter Benítez. "Benítez is een verbetering, maar ik blijf erbij dat Lars Unnerstall voor PSV een betere goalie was geweest", zegt Valckx in het ED. "Niet omdat hij geen fouten maakt, want ook hij heeft af en toe een slecht moment. Maar hij pakt echt regelmatig punten voor je ploeg. Dat heb ik Benítez misschien een enkele keer zien doen."

Ook van de verdedigers is Valckx niet onder de indruk. "Er is niemand die er echt bovenuit steekt, moet ik vanaf de zijkant zeggen. Ik weet dat het makkelijk geoordeeld is, maar de focus lijkt toch vaak te liggen op goed willen voetballen en aanvallend spelen, terwijl verdedigen altijd de basis is. Vroeger werd het nog meer als een eer gezien om de nul te houden, heb ik weleens de indruk."

De oud-verdediger en voormalig technisch directeur van de Eindhovenaren ziet de club vasthouden aan jeugdproducten Jordan Teze en Armando Obispo. Bovendien werd André Ramalho opgepikt in Oostenrijk, terwijl Feyenoord op hetzelfde moment Gernot Trauner uit dat land haalde. "Aan de bal is hij geen genie", zegt Valckx over de Feyenoord-verdediger. "Maar hij maakt het allemaal niet ingewikkeld en doet defensief de dingen die hij moet doen."

Valckx vindt dat PSV zich meer moet richten op Champions League-niveau. "Bij de huidige verdedigers heb je dat gevoel niet en ook niet per se dat ze er naar toe kunnen groeien."