Rulli: 'Ajax is voor mij wel Europese top'

'Ajax voelde als de volgende stap die ik moest maken, een stap vooruit'

22 februari om 07:56

Gerónimo Rulli had al snel een goed gevoel over Ajax. Niet alleen landgenoten Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico waren positief over de Amsterdamse club, ook technisch manager Klaas-Jan Huntelaar maakte een goede indruk op hem.

Rulli was dit seizoen een vaste waarde bij Villarreal, dat doorgaans in de subtop van La Liga speelt. "Maar ik hoefde niet lang na te denken over Ajax", zegt de dertigjarige Argentijn tegen Voetbal International. "De club, de historie, de manier waarop het voetbal wordt gespeeld en beleefd. In Argentinië heeft Ajax een hele grote naam en toen ik van de interesse hoorde, was ik direct gevleid en enthousiast. Het voelde als de volgende stap die ik moest maken, een stap vooruit. Hoewel de club helaas niet meer in de Champions League speelt dit seizoen, is Ajax voor mij wel de Europese top."

De doelman hoorde van de interesse tijdens het WK in Qatar. "Het was na de wedstrijd tegen het Nederlands elftal, toen mijn zaakwaarnemer belde met de mededeling dat Ajax interesse had. Ik had direct een trots gevoel. Daarna volgde een gesprek via FaceTime met Klaas-Jan Huntelaar, een paar dagen later met hem en Gerry Hamstra en Alfred Schreuder erbij. Het waren fijne gesprekken, waarin we van gedachten wisselden over van alles. Over mijn familie, mijn verleden, het voetbal, maar ook over de plannen van Ajax met mij. Het voelde gelijk goed."

Rulli kon bovendien informatie inwinnen bij Tagliafico en Martínez. "Ze zeiden dat Ajax een heel grote club is en de Eredivisie een heel mooie competitie. Misschien niet de grootste competitie van Europa, maar de manier waarop er wordt gespeeld, vonden zij geweldig. Altijd de technische oplossing, maar dat niet alleen. Ze roemden ook het tactische aspect. Verder ging het over de mensen binnen Ajax; dat iedereen altijd voor je klaarstaat om te helpen en dat het heel fijn leven is in Amsterdam."