Van Dijk ziet haast onmogelijke Liverpool-uitdaging: 'Harde realiteit'

Van Dijk ziet haast onmogelijke Liverpool-uitdaging: 'De harde realiteit'

22 februari 2023 om 08:12

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk houdt een vreemd gevoel aan de Champions League-clash met Real Madrid. De 31-jarige Nederlander gaf een 2-0 voorsprong uit handen met The Reds en beseft dat een wonder nodig is in de return tegen de Spaanse grootmacht.

"We speelden een goede eerste helft, met veel intensiteit. We maakten twee goede goals. Zij maakten een knappe goal, met de kwaliteiten van Vinícius Júnior. Toch dacht ik dat er niet veel aan de hand was, maar helaas viel de 2-2. Dat is voetbal", stelt Van Dijk bij CBS Sports. In de tweede helft ging het vervolgens mis voor The Reds. "We waren niet meer goed aan de bal, we waren passief. Real kan dat afstraffen met de kwaliteiten die ze hebben."

Van Dijk moet het resultaat nog even laten bezinken. "Ik heb een vreemd gevoel op dit moment. Er zijn veel dingen die we mee kunnen nemen uit de eerste helft en waar we positief over kunnen zijn. Maar de harde realiteit is dat we met 5-2 achter staan. Het is een haast onmogelijke taak om het om te draaien in Madrid. Maar voetbal zit vol wonderen, laten we hopen dat we voor een wonder kunnen zorgen."

De Oranje-aanvoerder erkent dat het tot dusver een teleurstellend seizoen is voor Liverpool, dat slechts achtste staat in de Premier League en nu ook moet vrezen voor uitschakeling in de Champions League. "Je moet omgaan met teleurstellingen. Natuurlijk is iedereen boos en teleurgesteld, dat moet ook. Maar de volgende wedstrijd wacht alweer op ons, dat is de realiteit."