Vink weet wat beter moet bij Ajax tegen Union Berlin

Vink weet wat beter moet bij Ajax tegen Union Berlin: 'Ik zie mogelijkheden'

22 februari om 09:45

Marciano Vink ziet kansen voor Ajax in de return tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. De analist benadrukt dat de Bundesliga-verrassing helemaal niet zo'n wonderploeg is.

"Ik zie genoeg mogelijkheden", begint de oud-Ajacied bij Voetbalpraat van ESPN. "Het is een beetje een raar fenomeen, maar als je de laatste jaren de resultaten van Ajax in uitwedstrijden bekijkt, dan zijn die vaak nog beter dan in thuiswedstrijden. Uit komt er iets meer ruimte. Een thuisploeg wordt altijd iets meer gestuwd door het publiek. Van die ruimte moet Ajax profiteren, want achterin is het toch niet zo heel erg sterk bij Union."

Vink ziet het als grootste uitdaging voor Ajax om diepte te maken. "Er moet diepgang vanaf de zijkanten zijn, dus niet zoals in de Johan Cruijff Arena gebeurde. Dat iedereen stilstond en de bal in de voeten wilde hebben. Dan speel je Union in de kaart. Beweging, meer diepte en dan moet het goed komen tegen dit Union. Natuurlijk moet je in de gaten houden dat zij op de counter levensgevaarlijk kunnen zijn, maar het gaat erom dat je je eigen spelletje speelt, met diepte en beweging. Dan geloof ik echt dat een resultaat mogelijk is."

Mario Been is minder optimistisch over de kansen van Ajax, dat in eigen huis niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. "Natuurlijk is het mogelijk, maar als je sec kijkt naar de wedstrijd van vorige week: daarin schoten ze niet één keer op doel. Dan zie ik Ajax niet één-twee-drie over Union Berlin heen lopen. Union is met name in thuiswedstrijden beresterk. Het scoreverloop zal heel belangrijk worden. Mocht Union gelijk op voorsprong komen, dan kunnen zij hun spelletje spelen."

"Deze zelfde ploeg heeft met 5-0 van Bayer Leverkusen verloren. Deze ondoordringbare, grote ploeg", reageert Vink. "Bakker en Frimpong waren de grote mensen in die wedstrijd, dus dat betekent dat er echt wel iets mogelijk is als je de overlap durft te maken en diepte zoekt in het spel. Zij moeten ook scoren, dus zullen ook naar voren moeten komen."