Ajax met 22 spelers naar Berlijn: ook Álvarez mee

Heitinga maakt Ajax-selectie bekend: Álvarez beschikbaar tegen Union

22 februari 2023 om 13:05
Laatste update: 22 februari 2023 om 15:34

Ajax lijkt donderdag gewoon over Edson Álvarez te kunnen beschikken tijdens de return tegen Union Berlin in de Europa League. De Mexicaan maakt deel uit van de wedstrijdselectie, zo maken de Amsterdammers bekend.

Álvarez landde tegen Sparta verkeerd op zijn schouder en vormde daardoor een twijfelgeval. Zijn inzetbaarheid is een flinke opsteker. Ook onder John Heitinga is hij een vaste waarde bij Ajax. In de Eredivisie speelt de Mexicaanse international de laatste weken als centrale verdediger, maar tijdens de eerste wedstrijd tegen Union stond hij weer op het middenveld. Daardoor kwam centraal achterin een plekje vrij voor Calvin Bassey. Davy Klaassen was het kind van de rekening.

In totaal neemt Heitinga 22 spelers mee naar Berlijn. Net als Álvarez is ook landgenoot Jorge Sánchez weer van de partij. De rechtsback ontbrak de laatste twee duels vanwege fysieke problemen. Ahmetcan Kaplan ontbreekt nog vanwege een blessure. De Amsterdammers speelden thuis met 0-0 gelijk tegen de Bundesliga-club. Donderdag begint de return om 21.00 uur.

De wedstrijdselectie van Ajax
Keepers: Maarten Stekelenburg, Gero Rulli, Remko Pasveer
Verdedigers: Jurriën Timber, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Devyne Rensch, Jorge Sánchez, Youri Regeer, Jorrel Hato
Middenvelders: Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Florian Grillitsch, Steven Berghuis, Kian Fitz-Jim
Aanvallers: Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Lorenzo Lucca, Francisco Conceição