Van Nistelrooij heeft twijfelgeval bij PSV

Van Nistelrooij: "Het is zeer twijfelachtig of hij kan starten tegen Sevilla"

22 februari 2023 om 13:35

Ruud van Nistelrooij betwijfelt of hij donderdag tegen Sevilla kan starten met Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan hervatte woensdag de training bij PSV, maar de return in de tussenronde van de Europa League wordt kort dag.

Sangaré ontbrak zondag al in het Eredivisie-duel met FC Utrecht (2-2) vanwege ziekte. Dat gold ook voor Van Nistelrooij zelf, maar de trainer van de Eindhovenaren is aan de beterende hand. "Ik voel mij gelukkig beter", zegt hij bij ESPN. "Het was beroerd. Ik sta vaak langs de lijn, maar had er mee kunnen leven om alleen te zitten. Maar zelfs dat zat er niet in. Gelukkig gaat het nu beter."

"Ibrahim is ook ziek geweest, zoals jullie weten", vervolgt Van Nistelrooij. "Vandaag is hij weer opgestart. Hij is nog zwakjes. Het is hetzelfde verhaal als Gutí voor Utrecht, die toen ook nog niet kon starten. We kijken morgen hoe Sangaré zich voelt, maar het is in ieder geval zeer twijfelachtig of hij kan starten."

Sávio, Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi zullen nog niet van de partij zijn tegen Sevilla. Vanuit de beloften stromen Jason van Duiven, Jenson Seelt en Simon Colyn door naar het eerste elftal. De Eindhovenaren moeten de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen.