Ten Hag over Antony en Sir Alex Ferguson

Ten Hag deelt goed Antony-nieuws en gaat in op etentje met voorganger Ferguson

22 februari 2023 om 14:15

Erik ten Hag heeft in aanloop naar de return in de Europa League tegen FC Barcelona positief en minder positief blessurenieuws gedeeld. Ook ging hij in op het etentje dat hij had met Sir Alex Ferguson, zijn iconische voorganger bij Manchester United.

Het was nog onduidelijk of Harry Maguire en Antony fit genoeg zouden zijn voor de kraker tegen Barcelona. Ten Hag liet woensdagmiddag op de persconferente weten dat beide spelers weer beschikbaar zijn. Datzelfde geldt niet voor Anthony Martial. Hij traint weer mee, maar kan donderdag nog niet spelen.

De manager ging ook in op de foto van hem en Ferguson. De twee werden dinsdag samen gespot in een restaurant, waar de 81-jarige Schot hem van het nodige advies voorzag. "Dat is gigantisch. Ik hou ervan om met mensen te praten die veel kennis en ervaring hebben. Hij vindt het belangrijk dat het goed met ons gaat. Je voelt dat United zijn club is. Hij voelt zich betrokken, ik heb ervan genoten en kijk uit naar de volgende keer", aldus Ten Hag, onder toeziend oog van Robin van Persie, die een kijkje kwam nemen bij zijn oude club.

Donderdagavond om 21.00 is de aftrap van United - Barcelona. Het heenduel in Spanje eindigde in 2-2 en Ten Hag kan niet wachten op deel twee. "We willen allemaal grote wedstrijden spelen. Daar hebben we van gedroomd toen we jong waren. We genieten daarvan. Nu zijn we in de positie om die wedstrijden te kunnen spelen en dus kijken we er enorm naar uit."