Vermoedelijke opstellingen: Heitinga wijzigt op één positie, PSV zonder Sangaré

Vermoedelijke XI's: Heitinga schuift in defensie, PSV op twee plekken gewijzigd

23 februari 2023 om 06:43

Ajax en PSV moeten donderdagavond flink aan de bak om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Bij de Amsterdammers staat Edson Álvarez naar verwachting gewoon in de basis, terwijl Ibrahim Sangaré bij de ploeg van Ruud van Nistelrooij nog niet fit genoeg is om te starten.

Ajax gaat op bezoek bij Union Berlin. Vorige week kwam de ploeg van John Heitinga niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. Achter de naam van Álvarez stond door een schouderblessure een vraagteken voor het duel in Berlijn. Volgens het Algemeen Dagblad start hij op het middenveld, wat ten koste gaat van Davy Klaassen. Calvin Bassey vormt met Jurriën Timber het hart van de defensie.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn

PSV moet het volgens hetzelfde medium in eigen huis tegen Sevilla stellen zonder Sangaré, die afgelopen week ziek was. De Eindhovenaren moeten een 3-0 achterstand zien weg te poetsen. Jordan Teze wordt geslachtofferd door Van Nistelrooij, die wel weer een beroep doet op Érick Gutíerrez. Mauro Júnior zakt een linie terug en is tegen Sevilla de rechtsback.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mauro Júnior, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Gutiérrez, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Simons