Rulli over respect voor Ajax in Argentinië

Ajax dwingt respect af in Argentinië: 'Door hen zijn velen Eredivisie gaan volgen'

23 februari om 09:26

Ajax staat er goed op in Argentinië, weet doelman Gerónimo Rulli. Dat heeft de Amsterdamse club vooral te danken aan voormalig spelers Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico.

Rulli kwam afgelopen januari over van Villarreal CF en weet hoe geliefd Ajax in zijn vaderland is. "Iedereen praat vol respect over Ajax. Dat was natuurlijk altijd al zo, maar in de afgelopen jaren zijn er veel fans van Ajax bij gekomen in Argentinië", laat hij optekenen door Voetbal International. "Dat heeft natuurlijk met Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico te maken. In Argentinië is iedereen voetbalgek en de Europese topcompetities worden intensief gevolgd."

"Door Martínez en Tagliafico zijn ook veel mensen de Eredivisie gaan volgen, door de prestaties van hen", aldus Rulli. "Dankzij de wedstrijden in de Champions League heeft Ajax echt naam gemaakt, en bleef het niet alleen bij de twee landgenoten, maar genoten de mensen ook van spelers als bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Ajax is heel geliefd in Argentinië, dat merk ik ook uit alle reacties die ik krijg nu ik hier speel."