Hancko over support in De Kuip

'Feyenoord-fans zeggen vaak dat ze me na het seizoen op het Stadhuisplein zien'

23 februari om 14:48

Dávid Hancko geniet van het spelen in De Kuip. De Feyenoord-verdediger looft de Feyenoord-aanhang, die hem geregeld herinneren aan een mogelijke landstitel.

"De sfeer die we thuis hebben is ongelooflijk. Elke keer als we thuis spelen, voel ik dat de tegenstanders er tegenop kijken", laat Hancko optekenen door Flashscore. "De fans zijn positief, de sfeer in De Kuip is bijzonder. Ik probeer het altijd in me op te nemen, het niet als vanzelfsprekend te beschouwen." Met de supporters heeft de Slowaakse verdediger sinds zijn komst afgelopen zomer een band opgebouwd. "Als ik in de stad fans tegenkom die me herkennen, zeggen ze vaak dat ze me na het seizoen op het Stadhuisplein zullen zien, omdat ze daar traditioneel de titel vieren."

Hancko wil niets liever dan kampioen worden, al beseft hij dat de voorsprong op de concurrentie te klein is om al van de titel te spreken. "Als ik voor mezelf mag spreken, weet ik ergens in mijn achterhoofd dat het een geweldig eerste jaar bij een nieuwe club zou zijn als we meteen de titel zouden winnen. Het zou geweldig zijn voor de fans en de club, maar ook voor mijn carrière."