'Juventus moet weer vrezen voor puntenstraf'

'Juventus sloot geheime deals met clubs en moet weer vrezen voor puntenstraf'

23 februari om 15:17

Juventus moet opnieuw vrezen voor een flinke straf in Italië. De Oude Dame sjoemelt al jaren met de boekhouding en dat zou opnieuw voor puntenaftrek kunnen zorgen. Dat meldt La Repubblica

Juventus heeft al vijtien punten in mindering gekregen in de Serie A. De club heeft namelijk illegaal gehandeld bij verschillende transfers en bij het betalen van salarissen. Nu zijn er nog meer details naar buiten gekomen, terwijl er op 27 maart een nieuwe hoorzitting plaats zal vinden. Dat kan leiden tot een nieuwe straf voor de Italiaanse club.

Volgens het Openbaar Ministerie van Turijn heeft Juventus geheime schulden gemaakt bij competitiegenoten. Zo kocht Juve middenvelder Rolando Mandragora in de zomer van 2020 terug van Udinese, waarna de speler meteen weer verhuurd werd. Het leek erop dat Juve gebruikmaakte van een terugkoopclausule. Op die manier kon de club een positief bedrag van 13,7 miljoen euro in de boeken zetten. Maar in het geheim zou Juventus Mandragora voor veel meer geld hebben teruggekocht.

Bij verschillende andere spelers en clubs is dit ook het geval, denkt het OM van Turijn. Op 27 maart staat de voorlopige hoorzitting in Turijn op het programma. Een rechter bepaalt dan of de zaak tegen Juventus wordt geseponeerd of dat het strafproces wordt voortgezet.