Willems definitief terug in de Eredivisie

Willems definitief terug in de Eredivisie: ex-PSV'er tekent bij FC Groningen

23 februari om 17:15

FC Groningen heeft de komst van Jetro Willems afgerond. De 28-jarige linksback tekent een contract tot het einde van het seizoen in de Euroborg. 

Willems trainde de afgelopen periode mee bij Groningen en heeft de technische staf overtuigd van zijn fitheid. Trainer Dennis van der Ree was onlangs al positief over de 22-voudig Oranje-international. Nu zijn beide partijen het eens geworden over een contract tot het einde van het seizoen. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Willems was transfervrij sinds zijn vertrek bij 2. Bundesliga-club Greuther Fürth in september. Eerder kwam de vleugelverdediger uit voor Sparta, PSV, Eintracht Frankfurt en Newcastle United. Hij speelde in totaal meer dan driehonderd wedstrijden op het hoogste niveau, waaronder in de Bundesliga en de Premier League.

Nu gaan FC Groningen en Willems gaan 'elkaar de komende maanden proberen te helpen', stelt de Trots van het Noorden. "Ik kreeg een belletje van Art Langeler (hoofd jeugdopleiding, red.) met de vraag of het mij leuk leek om een weekje mee te trainen. Dat beviel goed. Het is voor allebei een win-winsituatie. Ik kan weer minuten maken. Het is een kans om weer voetballer te zijn."

Willems staat wel voor een grote uitdaging met Groningen. De ploeg van Van der Ree staat momenteel zeventiende in de Eredivisie. De voormalig PSV'er kan zaterdag debuteren in de thuiswedstrijd van Excelsior. Hij zegt wedstrijdritme te missen, maar is fit genoeg om in actie te komen.