'David tegen Goliath, maar denk dat Union het gaat redden tegen Ajax'

'Het is David tegen Goliath, maar ik denk dat Union het gaat redden tegen Ajax'

23 februari om 19:16

Erik Meijer denkt dat Ajax donderdag het onderspit zal delven tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. De Limburgse oud-voetballer, die in Duitsland analist is voor Sky Deutschland, prijst de Bundesliga-verrassing.

"Eigenlijk wordt het sprookjesboek elke week een bladzijde dikker", zegt Meijer in De Telegraaf. "Als Urs Fischer en zijn spelers ten koste van Ajax de achtste finale van de Europa League halen, dan is dat de grootste prestatie uit de clubgeschiedenis. Union Berlin - Ajax is David tegen Goliath, maar zoals bekend werd die reus in de Bijbel ook verslagen. Ik heb het gevoel dat Union het gaat redden."

Dat Feyenoord vorig seizoen in de Conference League nog twee keer van Die Eisernen won, zegt Meijer niet veel. "Ik denk dat die selectie nu wel weer twee stappen verder is. Union Berlin heeft een ontzettend goed scoutingsapparaat, want ze weten transfervrije of goedkope spelers binnen te halen, die het niveau duidelijk zichtbaar opkrikken."

De speelwijze is volgens Meijer simpel, maar moelijk te bestrijden. "Het is vanuit een gesloten vijfmans verdediging een soort geperfectioneerd kick-and-rush-football. Je hebt in de eerste wedstrijd al gezien dat het powervoetbal dat Union Berlin speelt voor ploegen die technisch verzorgd voetballen heel moeilijk is. En daar ga je je als tegenstander aan ergeren. Union kan het spel van betere teams heel goed verstoren én heeft de wapens om zelf te scoren."