PSV wint return van Sevilla, maar wordt alsnog roemloos uitgeschakeld

Doelpunten De Jong en Silva vallen te laat: PSV uitgeschakeld in Europa League

23 februari 2023 om 20:41

PSV strandt in de zestiende finales van de Europa League. Het moest tegen Sevilla een 3-0 achterstand goedmaken, maar slaagde daar niet in: 2-0.

PSV speelde vorige week een sterke eerste helft in Spanje, maar zakte in de tweede helft volledig onderuit. Daardoor was de schade haast niet meer te repareren, maar trainer Ruud van Nistelrooij gaf aan toch voor een comeback te willen gaan en het publiek erachter te willen krijgen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Dan had PSV uit een ander vaatje moeten tappen. Want hoe positief gestemd ze in Eindhoven ook waren, PSV kwam daar niet bij in de buurt. Daarvoor was het spel te traag en ontbrak het de ploeg van Van Nistelrooij aan gif om Sevilla écht zenuwachtig te krijgen. Het slaagde er niet in een vuist te maken en kreeg de Spanjaarden daardoor niet op de knieën.

Dat de missie niet na rust volledig in elkaar stortte had PSV te danken aan Walter Benítez, die de 0-1 van Youssef En Nesyri voorkwam. Van Nistelrooij bracht Mauro Junior en Fabio Silva voor wat extra aanvallende impulsen, waarna PSV alsnog op een voorsprong kwam. Luuk de Jong, daarvoor onzichtbaar, frommelde een goal binnen en leek PSV weer enigszins hoop te bezorgen.

Het publiek in het Philips Stadion veerde na een tweede goal van De Jong opnieuw op, maar werd teleurgesteld omdat Silva in de opbouw buitenspel stond. De 2-0 had iets aan het perspectief kunnen veranderen, maar viel veel te laat, waardoor de goal van Silva in blessuretijd geen waarde meer had.