Van Nistelrooij deelt compliment van Rakitic

Van Nistelrooij deelt compliment Rakitic: 'Ik hang uurtje de slingers op'

24 februari om 08:05
Laatste update: 24 februari om 10:31

Ruud van Nistelrooij vindt dat PSV met opgeheven hoofd de Europa League verlaat na de 2-0 zege op Sevilla. De trainer van de Eindhovenaren benadrukt dat de Andalusiërs een tegenstander van formaat zijn ondanks een teleurstellend jaar in La Liga.

"Dat klopt, Sevilla staat twaalfde. Maar ik zie een geweldige selectie met fantastische spelers", reageert Van Nistelrooij in gesprek met Voetbal International. "Ik heb Marcos Acuña en Gonzalo Montiel gefeliciteerd met de wereldtitel. Montiel zit op de bank", probeert hij de kracht van de ploeg van Jorge Sampaoli te duiden.

Van Nistelrooij sprak na afloop bovendien met Ivan Rakitic, vertelt hij. "Goh, jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Zit voetbal in, jonge jongens", doet hij de Kroaat na. "Dat is waar we nu zitten met z'n allen. Dan moet je ook blij zijn dat je zulke wedstrijden mag spelen. En dat ben ik ook. En als je dan ook nog kan winnen, hang ik een uurtje de slingers op."

De voormalig topspits zag dat de vlam nog wel in de pan sloeg na afloop. Met name Xavi Simons was woedend op de arbitrage en Mauro Júnior kreeg zelfs nog een rode kaart. "Mauro vroeg waarom de scheidsrechter maar twee minuten liet uitspelen", reageert Van Nistelrooij, die spreekt van een onterechte rode kaart.

PSV moet zondag alweer aan de bak. Dan staat de Eredivisie-clash met FC Twente op het programma.