Ten Hag vergeleken met Alex Ferguson, Weghorst onderdeel van slecht werkend trio

Ten Hag is 'vintage Sir Alex Ferguson', De Jong doelwit van fans Man United

24 februari 2023 om 08:17

Erik ten Hag wordt in de Engelse pers bedolven onder de complimenten na de spectaculaire winst op FC Barcelona. De Nederlandse trainer kan niet meer stuk bij de fans, maar Wout Weghorst wordt wel onder een vergrootglas gelegd. De Nederlander zou dan weer minder hebben gefunctioneerd tegen de Spanjaarden.

Zo vindt Sky Sports dat Ten Hag knap heeft gehandeld en dat hij met zijn wissels in de rust de wedstrijd kantelde. "De wederopstanding onder leiding van de Nederlander blijft doorgaan. Weghorst is in alle elf competitieduels aan de start verschenen en hij is duidelijk de favoriet. Maar Ten Hag is meedogenloos genoeg om in te grijpen en een wissel toe te passen als hij ziet dat het voor drie spelers niet werkt. Dat hielp de ploeg om het tij te keren."

The Guardian prijst vooral de spelers die Ten Hag de overwinning hebben geschonken. "Het was de grootste wedstrijd sinds hij trainer is van Manchester United en zijn spelers brachten een geweldige intensiteit, het publiek ging los en de druk was hoog, waardoor Barcelona heel oncomfortabel werd. Als beloning kreeg de ploeg een geweldige ommekeer binnen achttien minuten."

The Mirror trekt na de winst van Manchester United nog een lange neus naar Frenkie de Jong. De middenvelder van Barcelona wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Man United, maar zag nu die ploeg van hem winnen. "Helemaal klaar De Jong", kopte het Engelse medium vrijdagochtend. "Eindelijk speelde De Jong op Old Trafford, maar hij zat aan de verliezende kant met Barcelona. De supporters vroegen hem stiekem nog hoeveel de stand was na de ommekeer van Manchester United."

De oud-keeper van Manchester United Peter Schmeichel is ook laaiend enthousiast over de trainer Ten Hag. In The Daily Mail deelt hij zijn genoegen. "Het heeft tien jaar geduurd om tot dit punt te komen. Wauw, we hebben eindelijk de juiste man gevonden. Het is alsof er een vintage versie van Sir Alex Ferguson op de bank zit."