Feyenoord treft Shakhtar Donetsk in Europa League

Feyenoord treft Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League

24 februari om 12:20
Laatste update: 24 februari om 12:24

Feyenoord neemt het in de achtste finales van de Europa League op tegen Shakhtar Donetsk. Dat wees de loting in Nyon vrijdag uit.

De Rotterdammers plaatsten zich als groepswinnaar voor de knock-outfase, waardoor een tegenstander wachtte die de tussenronde had overleefd. Uiteindelijk rolde Shakhtar uit de koker. De Oekraïense topclub, die door de oorlog flink aan kwaliteit heeft ingeboet, lijkt op papier de meest gunstige tegenstander. In de tussenronde was Shakhtar na strafschoppen te sterk voor Stade Rennes.

De duels in de achtste finales van de Europa League worden op 9 en 16 maart afgewerkt. Het staat al vast dat Feyenoord de return in De Kuip speelt. Naar de uitwedstrijd mogen de Rotterdammers geen uitsupporters meenemen door een straf van de UEFA. Vanwege de oorlog met Rusland speelt Shakhtar zijn thuisduels momenteel in Warschau. Bekendste speler van de club is ex-Ajacied Lassina Traoré. In eigen land staat Shakhtar momenteel tweede.

Feyenoord ontliep meerdere topploegen tijdens de loting. Ook Sevilla, Juventus, Sporting Portugal, Bayer Leverkusen, Union Berlin, AS Roma en Manchester United  behoorden tot de mogelijke opponenten. De ploeg van Erik ten Hag werd uiteindelijk gekoppeld aan Real Betis. Premier League-koploper Arsenal neemt het op tegen SC Braga. Dat laatste lijkt gunstig met het oog op de coëfficiëntenstrijd met Portugal.

De volledige loting voor de achtste finales van de Europa League.
Union Berlin - Union Sint-Gillis
Sevilla - Fenerbahçe
Juventus - SC Freiburg
Bayer Leverkusen - Ferencváros
Sporting Portugal - Arsenal
Manchester United - Real Betis
AS Roma - Real Sociedad
Shakhtar Donetsk - Feyenoord