Van Persie geniet en trekt vergelijking met Rooney

Van Persie licht twee United-spelers uit: 'Dat deed Rooney vroeger ook'

24 februari 2023 om 12:54

Robin van Persie heeft donderdagavond genoten van Manchester United. In eigen huis legden The Red Devils FC Barcelona over de knie. Van Persie geeft nog wat extra aandacht aan Bruno Fernandes en Antony.

United won donderdagavond met 2-1 van Barça, waardoor het naar de achtste finale van de Europa League gaat. Van Persie was als analist voor BT Sport aanwezig op Old Trafford. "Er hing een geweldige sfeer. Ik heb echt genoten van de tweede helft", zegt de oud-speler van United bij de tv-zender." Ze waren heel, heel gevaarlijk na rust."

Vervolgens zoomt Van Persie in op Fernandes. The Flying Dutchman ziet een overeenkomst met Wayne Rooney. "Fernandes speelt nu aan de zijkant. Echt grote spelers doen dat voor het team als het nodig is. Rooney deed dat vroeger namelijk ook. Fernandes laat zien dat hij de overwinning en het team belangrijker vindt dan alles."

Van Persie was ook onder de indruk van de winnende treffer van Antony. "Die afronding was echt speciaal. De meeste spelers zouden gaan voor de harde knal, dat is namelijk de makkelijkste keuze is. Maar Antony had het overzicht."