Slot ziet ondanks 'verschrikkelijke' reden kans voor Feyenoord

Slot ziet ondanks 'verschrikkelijke' reden voordeeltje voor Feyenoord na loting

24 februari om 14:01

Arne Slot heeft gereageerd op de loting van de Europa League. In de achtste finale gaat Feyenoord het namelijk opnemen tegen Shakhtar Donetsk. Slot weet nog niet veel van de opponent, maar denkt dat Feyenoord het zwaarder had kunnen treffen.

Vrijdagmiddag werd Feyenoord in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Shakhtar. Niet veel later geeft Slot een persconferentie, waar de vraag krijgt of hij tevreden is met de loting. "Wat is tevreden? Er zaten alleen maar goede, sterke en mooie ploegen in", stelt de coach. "Nu spelen we ook tegen een sterke tegenstander, maar zoals je weet spelen ze niet in hun eigen land."

"De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag in eigen huis speelt, omdat je je supporters achter je wil hebben staan", gaat Slot verder. "Ik neem aan dat het stadion nu niet vol zal zitten met fans van Shakhtar. Aan de voorkant lijkt me dat geen nadeel voor de ploeg die uit gaat spelen."

Over het team van Shakhtar kan Slot nog niet veel zeggen. "Ik heb ze jongstleden heel weinig zien spelen. Gisteren (donderdag, red.) heb ik ook niet op die wedstrijd afgestemd. Was het niet indrukwekkend wat ze lieten zien? Ik moet zeggen dat Stade Rennais (de vorige tegenstander van Shakhtar, red.) bij ons in de voorbereiding wel indrukwekkend was, twee of drie maanden geleden. We verloren ook van ze, terwijl Shakhtar door wist te gaan tegen ze. Shakhtar zal ongetwijfeld een sterke ploeg zijn, maar ik denk dat er nog één of twee teams tussen zaten die op voorhand nog wel een stukje sterker waren."