Ruud van Nistelrooij over EL-uitschakeling, blessures en FC Twente

Van Nistelrooij baalt na van uitschakeling en wil iets 'rechtzetten' tegen Twente

24 februari om 16:20

Ruud van Nistelrooij hoopt dat PSV zich komende zondag kan herpakken tegen FC Twente. De trainer van de Eindhovenaren, die baalt van de Europa League-uitschakeling, verloor eerder dit seizoen met 2-1 van de Tukkers. 

Bij PSV TV blikt Van Nistelrooij terug op het duel met Sevilla, dat ondanks een 2-0 overwinning einde verhaal in Europa betekende. De trainer baalt van de geringe extra speeltijd. "De 96 speelminuten waren aan de korte kant. We hebben ook wedstrijden gehad waarbij er in één helft negen minuten bijkwamen, dan zijn zes minuten over de hele wedstrijd weinig."

Van Nistelrooij is ondanks de uitschakeling ook positief gestemd. "Het is dubbel, maar we weten ook dat we in die uitwedstrijd te veel goals tegen hebben gekregen. We borduren voort op de thuiswedstrijd. Natuurlijk zijn we teleurgesteld over de uitschakeling, maar we moeten door." Komende zondag staat om 16.45 uur het duel met Twente op het programma. "We willen iets rechtzetten. Twente is een team dat hoog staat op de ranglijst en veel punten heeft gepakt. Het is een topwedstrijd voor ons."

Blessures
Van Nistelrooij deed ook een boekje open over de ziekenboeg van de Eindhovenaren. Ibrahim Sangaré en Anwar El Ghazi maken stappen. "Sangaré wordt steeds fitter en heeft vandaag goed getraind. We kijken met El Ghazi of het zondag al haalbaar is. Hij keert langzaam terug bij de teamtraining. Misschien is hij er zondag al en anders donderdag tegen ADO Den Haag (KNVB Beker, red.).