Ajax-opponent Vitesse keek goed naar Union Berlin

Ajax-opponent Vitesse keek goed naar Union Berlin: 'Heb Doekhi wel even geappt'

24 februari 2023 om 18:31

Bij Vitesse heeft men goed gekeken naar het Europa League-treffen tussen Union Berlin en Ajax. Het strijdplan van de Duitsers kan een voorbeeld zijn voor Vitesse, dat zondag in eigen huis zelf tegen de Amsterdammers speelt.

Ajax had in Berlijn weer veel de bal, maar toch had de landskampioen het bij vlagen lastig. Uiteindelijk won Union de wedstrijd met 3-1. "Ik weet niet of de tik van Union ons een psychologisch voordeel oplevert", zegt Vitesse-coach Phillip Cocu tegen de Gelderlander. "Dit kan twee kanten op. Willen ze bij Ajax revanche nemen of zijn ze van slag? Ik heb besloten me daar niet druk om te maken."

"Wij moeten zelf goed staan, goed spelen. Ons strijdplan moet goed zijn", stelt Cocu. "Ajax brengt topkwaliteit. Dan moeten wij ook op onze top zijn. Ik heb Ajax tegen Union zeker gezien. Union had de zaken verdedigend wel uitstekend voor elkaar. Ajax had moeite om met die speelwijze om te gaan."

Ook Million Manhoef zat donderdagavond voor de tv. Eerder dit seizoen pijnigde hij Ajax in de Johan Cruijff Arena nog met twee treffers. "Union is voor ons een mooi voorbeeld, ja. Ik heb Danilho Doekhi wel even een app gestuurd. Ik ben trots op hem. Union is ook wel een blauwdruk. Dat team staat erg goed. Ajax is kwetsbaar bij counters. Daar willen we van profiteren."