Vitesse maakt borst nat voor Ajax-clash: 'Zullen superscherp moeten zijn'

Ajax met Union-duel nog in de benen naar Arnhem: 'Weet niet of het van invloed is'

25 februari 2023 om 17:15

Phillip Cocu bereidt zich met Vitesse voor op de wedstrijd tegen Ajax. De trainer van de Arnhemmers verwacht een heet potje in het Gelredome, maar heeft wel alle vertrouwen in een goed resultaat. 

Ajax werd afgelopen donderdag uitgeschakeld in de Europa League en heeft dus een wedstrijd in de benen zitten. "Ik weet niet of dat direct van invloed is op de volgende wedstrijd. Fysiek gezien zijn zij dat speelritme natuurlijk ook gewend. Uiteindelijk moeten wij er vooral voor zorgen dat ons plan klaarligt en dat wij gretig en agressief aan de start zullen staan. We gaan elke wedstrijd in om een resultaat te behalen, maar zullen superscherp moeten zijn", vertelt Cocu via de Vitesse-kanalen.

Vitesse zal waarschijnlijk gesteund worden door een vol stadion. "Dat juichen wij natuurlijk toe. Als ik terugdenk aan de laatste wedstrijden, dan neemt de sfeer alleen maar toe. Dat is heerlijk voor de spelers, maar ook voor de staf. Als je aan het coachen bent en ziet dat de fans achter het team staan, dan merk je wat de invloed daarvan is. Het is mooi dat veel supporters hun sjaaltje zullen laten zien, dat zorgt vast voor een kippenvelmomentje. Aan onze kant gaan we er alles aan doen om er een mooie wedstrijd van te maken."